Ah, TrackMania. Hvor skal man egentlig begynne? Det er så mye ved denne spillserien som fortsatt gjør den så unik, morsom og spennende etter 15 år. Millioner av dedikerte fans verden over og hele seks rekorder i Guinness Rekordbok lyver ikke – TrackMania er noe for seg selv. Selv spillere som ikke er veldig interesserte i bilspill faller for denne serien.

Det er noe med fart og spenning som tiltrekker oss på en spesiell måte. Det å kunne sitte på kanten av stolen sin og føle på adrenalinet uten å faktisk ta risikoen i virkeligheten. Mestringsfølelsen og lettelsen når du nesten kjører ut i en sving men akkurat klarer deg, eller når du så vidt kommer først i mål med andremann rett bak deg.

Bygg din egen bane

Det faktum at du kan bygge dine egne baner i TrackMania er nok det største trekkplasteret i spillet. Denne delen av TrackMania kan nok ta æren for å ha tiltrukket seg nesten like mange fans av byggespill som av andre bilspill. Hvor mange ganger har du vel ikke spilt et spill og dagdrømt om hvordan du ville gjort det om du selv fikk bestemme?

Når du kjenner til banene som følger med spillet utenat, da er det på tide med noen nye utfordringer. Da kan det passe bra å sjekke hvilke baner andre spillere har skapt og delt med omverdenen. Eller rett og slett bare designe en avansert bane for deg selv, for så å se om du klarer å henge med i svingene etterpå.

Passer de fleste

TrackMania-serien skal også ha all ære for å ha gjort seg selv tilgjengelig for de fleste spillere. Du tenker kanskje at det å designe egne baner å kjøre på er for komplisert, men du trenger absolutt ikke å være spilldesigner for å forstå det. Alt er enkelt og oversiktlig, og klarer du å bygge med lego klarer du å bygge i TrackMania.

Serien har også en rekke forskjellige moduser du kan velge å spille i. Ikke bare gjør dette spillet mindre ensformig, men det blir enklere å finne en måte å spille på som passer deg best. Du kan for eksempel kjøre om kapp med andre over nett, med en modus som gjør at biler kjører gjennom hverandre uten å krasje.