TrackMania er en spillserie som sjelden skuffer, og populariteten har bare vokst siden det første spillet kom ut i 2003. Den franske utvikleren Nadeo har dessuten klart det få andre spillutviklere klarer, nemlig det å forbedre konseptet for hvert nye spill i serien. Om du ikke har fått det med deg ennå, kom TrackMania Turbo ut i 2016, og regnes som et av de beste hittil.

Som du kanskje skjønner fra navnet, så holder ikke akkurat TrackMania Turbo tilbake når det kommer til fart. Dette er et av varemerkene for serien, så det skulle egentlig bare mangle. Med den vakre og glatte grafikken og støtte for både Xbox, Playstation og Windows PC, er dette et spill som er designet for å treffe de fleste. Det skader heller ikke at du også kan spille med VR.

Tilbake til røttene

Selv om spillet har et veldig nytt preg over seg på alle måter, føles det også ut som nostalgisk og retro samtidig. Utvikleren har selv sagt at mye av tanken bak spillet var å lage en hyllest til de klassiske arkademaskinene fra 90-tallet, og det kan man trygt si at de har klart. Musikken alene fører tankene rett tilbake til spillehallene fra barndommen.

Spill har heldigvis kommet et stykke siden 90-tallet – det var nemlig ikke alt som var bedre før. Bedre teknologi har gitt oss både bedre grafikk og lettere kontroller enn tidligere. Men noe som dessverre også har forsvunnet med tiden, er enkel moro for moroens skyld. Og akkurat dette har TrackMania Turbo klart å gjenskape veldig godt. Her er det nemlig bare å sette i gang på noen sekunder.

Mye innhold

Det at spillet er enkelt å komme inn i betyr likevel ikke at det mangler på innhold. Bare ta en titt på karrieredelen av spillet – her får du nemlig hele 200 forskjellige baner å kjøre på, fordelt utover de fem ulike miljøene spillet har å by på. Og etter hvert som du gjør det bra på de første banene låser du opp de neste.

Skulle du klare å komme inn på første plass på alle de 200 banene som følger med spillet, har du bare så vidt kommet i gang. Om du fortsatt ikke har gjort det ennå kan du nemlig sette i gang med å prøve deg på banene andre spillere har designet. Eller kanskje også prøve deg ut selv på å bygge baner, og utfordre vennene dine.